Pàgines

dimarts, 9 de març del 2021

Les mines d’aigua d’Horta-Guinardó

 

EL POU Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, és un grup d'estudis d'àmbit del Districte Horta-Guinardó. Aconsegueixen divulgar, difondre i defensar tot el referent a la història i el patrimoni d’aquests barris. Mantenen un blog i publiquen una magnífica revista de la que recentment ha aparegut el número 10.

 https://elpougrupdestudis.blogspot.com/

L'Atles de l’aigua” «Presentació: L’aigua, un bé necessari que cal protegir». EL POU, publicació del Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, 2019, Núm. Especial, p. 3-4.

L’aigua sempre ha estat l’element primigeni per assentar i fer créixer una població humana: per mantenir la vida, per a la higiene; i per a multitud de funcions: desenvolupament d’oficis, com a motiu de lleure, com a modulador del paisatge...

La intenció del monogràfic és oferir una visió el més completa possible de tot allò que va tenir a veure amb la presència de l’aigua en un territori avui dia comprès pel Districte d’Horta-Guinardó, de Barcelona, no estrictament limitat a la demarcació administrativa actual.

Si no heu aconseguit aquest exemplar ara podeu accedit al seu contingut en format digital des del repositori RACO.

 https://www.raco.cat/index.php/ELPOU/article/view/383087

En aquest apunt d’avui ens centrarem en les interessants informacions contingudes dins d’un dels seus capítols. El relatiu a les seves mines, que varen publicar en l’Atles. Crec que convindreu en què constitueix una excel·lent guia històrica, on nosaltres, veiem propostes per a conèixer i tal vegada visitar aquest important patrimoni subterrani.