Pàgines

dilluns, 15 de març del 2021

Voltant per Can Tintorer. Molins de Rei.

 


El passat 8.03.2021 (dia de la Dona) l’Estrella proposa de nou anar en temps de confinament comarcal a voltar una matinal per Collserola.  

 L’objectiu és trobar algunes cavitats que puguin constituir properes activitats pel grup dels barcelonins de Espeleodijous.

Ens centrem en comprovar les localitzacions del complert inventari que mantenen els companys de la pàgina de Fonts de Collserola, i les ressenyes del Mineratlas

 https://fontscollserola.com/

https://mineratlas.com/location/2574

https://mineratlas.com/location/2575

Can Tintorer (Sant Bartomeu de la Cuadra / Molins de Rei)

Camí vell de Santa Creu d’Olorda. Edifici i masia del S.XVII. Club Hípic Sol i Terra.

Trobem una petita cata minera i al costat una primera boca just a peu de carretera. És un conducte petit on cal ajupir-se per entrar. Immediatament ens podem aixecar, i ens trobem en el que semblen un parell de fosques sales de pissarres grafitoses. Cadascun anem per un costat i retornem a l’exterior.  Potser deu tenir uns 40 metres d’extensió. No fem foto ni topo a l'espera de la visita amb els companys.

La passejada ens endinsa pels voltants del torrent on l’exuberant vegetació ens dificulta el pas i alhora la visió. Trobem, però, algunes casetes d’obra, tipus registre de mina, tancades amb porta de ferro i pany, que molt probablement donen pas a un conducte o galeria per on deu de circular l’aigua col·lectada.

Sense aconseguir cap resultat, retornem als casals, on hi ha la seu actual d’una hípica, on intentem contactar amb algú. 

Finalment ens orienten cap un punt on podrem veure unes boques. En efecte, localitzem a la distància, dues grans boques penjades on caldrà material per arribar-hi.


 

Desprès en un altre indret trobem una tercera boca que coincideix amb la imatge que hem vist en el Mineratlas; està enclotada i pel que veiem, de grans dimensions i aigua en l’entrada... també per arribar-hi creiem que caldrà utilitzar material per despenjar-s’hi.


Després d'aquestes localitzacions, anem a cercar l'accés de la interessant mina de Can Travi Nou, al carrer de Jerez de Barcelona....però aquesta ja és una nova història que explicarem un altre dia.