Pàgines

divendres, 23 d’abril del 2021

Mina del Ferro del Laberint d’Horta

 

En Christian havia localitzat i destapat la boca d’un pou que havia estimat en uns 20 metres de fondària... hi llençà una pilota per veure on anava. Considerava que deuria de connectar amb una de les mines properes. La tornà a tapar amb unes lloses, fins que pugéssim baixar.

Fou el dijous 15.04.2021 quan anem pels voltants dels Jardins del Laberint d’Horta, per explorar el pou i la seva connexió amb la mina de la Font del Ferro. El grup era format per:  Ricard Alsina, Dolors Boter, Estrella Broquetas, Christian, José Hidalgo, Mari Oliveras, Marcel Oliveres, Jordi Perera, Toni Robert, Rafel Solanas, i "Víctor".

Podeu veure una detallada publicació en la pàgina de Espeleodijous:

https://espeleodijous.cat/node/252

 Aquí, tot i assumint el risc de repetir-nos en alguna part, deixarem constància d’aquesta activitat.

El primer pas fou baixar el detector d’oxigen, el nostre “canari”, per assegurar-nos que tot era correcte. Alhora el Christian aprèn ràpidament la tècnica bàsica de descens i ascens per corda, amb aparells mecànics, per tal d’explorar el pou.




El Jordi i el Toni s’avancen tot fent la topo, i després seguirem els altres fent-hi fotos.







La longitud mesurada dona un total 525 metres, amb dues escales de graons (una a mitja longitud, l’altre prop del final) que s’enfilen a la dreta i permeten sortir a l’exterior.


Al llarg del recorregut es localitzen cinc pous-xemeneies de buidatge que romanen tapiades, excepte l’oberta pel Christian que hem utilitzat per baixar.