Pàgines

dijous, 22 d’abril del 2021

El refugi 387

 



En aquest blog ja hem publicat alguns posts sobre els refugis antiaeris, ara tornem i tornarem algun altre dia per continuar recordant que Barcelona ha estat anomenada la Ciutat dels Refugis, amb un total de 1.354 localitzats en la Carta Arqueològica de Barcelona.

El 16 de març del 1938 van començar a Barcelona els pitjors bombardejos que ha viscut mai la ciutat. Van ser 43 hores en què es van poder sentir 19 alarmes durant les incursions constants de l’Aviació Legionària italiana que bombardejà 93 punts de la ciutat. Aquests atacs van arribar dos anys després d’haver començat la Guerra Civil i buscaven atemorir la població civil i fer-li perdre la moral.

Els refugis antiaeris de Barcelona van ser construïts per la ciutadania o per l’administració amb l’objectiu de protegir-se d’aquests brutals bombardejos, i formen part del nostre patrimoni i la nostra memòria col·lectiva, i han esdevingut símbols d’autoorganització popular, de resistència i de lluita. Per aquests motius també han estat objecte de campanyes de reivindicació veïnal de la seva conservació i documentació.

El Refugi 387
Mostrem en les següents imatges la complexitat d'aquesta excavació. 


  



Enllaços per saber-ne més: